Flute
Vi har et bredt udvalg af tværfløjter til både begyndere og professionelle.
Alle vores fløjter bliver klargjort af vores teknikere og afprøvet inden de sendes. Efterfølgende er de omfattet af vores udvidede garanti, hvor du får et gratis servicetjek på vores specialværksted indenfor 6 måneder efter købsdatoen*. Denne service sikrer at dit instrument er justeret korrekt til dine præferencer, og at det spiller optimalt til dit behov.
Er du i tvivl om hvilken tværfløjte du skal købe? Læs vores korte guide til tværfløjter eller se vores ordforklaring her!
*Gælder ikke fløjterne fra NUVO
Hvilke tværfløjter anbefaler vi?
Tværfløjte til begyndere og skoler
Vi har meget gode erfaringer med Yamaha's 200-serie, som også er musikskolernes foretrukne tværfløjte. Dette skyldes både instrumentets kvaliteter mht. klang og ergonomi, men også instrumentets holdbarhed og den garanti som Yamaha giver. Som alternativ til Yamaha kan vi tilbyde fløjter fra Miyazawa, der er bedst kendt for sine professionelle instrumenter, men også har en lille produktion af tværfløjter til begynderen.
Yamaha 200-Serie: Vores foretrukne begynderfløjte, fremstillet i forsølvet nysølv.
Tværfløjte til dig der har spillet nogle år
De fleste vil gerne opgradere deres instrument når de har spillet nogle år. Mange vælger nu en fløjte med et bedre hovedstykke, f.eks. i Sterling sølv, hvilket giver en mere nuanceret klang. Det er måske også nu man begynder at spille med ringklapper, eller udbygge fløjtens register med en H-fod. I denne kategori anbefaler vi:
Yamaha 300-Serie: Samme fløjte som 200-Serien, men med hovedstykke i Sterling sølv.
Miyazawa PB-Serie: Professionel, håndbygget Japansk tværfløjte. 'Partial Brögger mekanik'.
Muramatsu EX: Håndbygget tværfløjte med hovedstykke i Sterling sølv.
Yamaha 400-Serie: Samme fløjte som 300-Serien, men med krop i Sterling sølv.
Yamaha 500-Serie: Professionel tværfløjte med hovedstykke i Sterling sølv og krop i forsølvet nysølv.
Tværfløjte til den ambitiøse amatør
Den ambitiøse amatør har egentlig behov for en fløjte der på mange måder er på niveau med professionelle instrumenter, men som stadig er til at betale. Rent mekanisk er der altså sjældent forskel, men man kan spare lidt på materialerne: f.eks. kan man i denne kategori fremstille fløjtens hovedstykke og rør i Sterling sølv, men ikke selve mekanikken.
Yamaha 600-Serie: Professionel tværfløjte med hovedstykke og krop i sterling sølv.
Yamaha 700-Serie: Professionel tværfløjte med hovedstykke, krop og mekanik i sterling sølv.
Muramatsu EX: Håndbygget tværfløjte med hovedstykke i Sterling sølv.
Muramatsu GX: Håndbygget tværfløjte med hovedstykke og krop i Sterling sølv.
Miyazwa PB-Serie: Håndbygget tværfløjte med delvis Bröggermekanik. Hovedstykke i sølv og krop i forsølvet nysølv eller sølv.
Professionelle tværfløjter
Hvis du er professionel musiker og skal finde din næste tværfløjte, rådgiver vi dig gerne for at finde det helt rigtige instrument. Vi lagerfører visse modeller, men har også et glimrende samarbejde med producenterne der giver dig mulighed for at prøve specialfremstillede instrumenter som normalt kun er bestillingsvarer. Kontakt os for mere information om dine muligheder.
Yamaha 700-Serie: Professionel tværfløjte med hovedstykke, krop og mekanik i sterling sølv.
Miyazawa BR-Serie: Miyazawa's top-modeller, med komplet 'Brögger mekanik'.
Muramatsu DS: Håndbygget tværfløjte med hovedstykke, krop, og mekanik i Sterling sølv.
Muramatsu SR: Håndbygget tværfløjte med loddede tonehuller. Hovedstykke, krop og mekanik i sterling sølv.
Ordforklaring
I de følgende beskrivelser af vores fløjter benytter vi en række begreber som muligvis kræver lidt yderligere forklaring. Klik på ordene
Ringklapper eller plateau?
En fløjte med ringklapper har huller i klapperne, som skal dækkes med dine fingre for at lukke hullet. Med plateauklapper, som de fleste begyndere bruger, trykker man blot ned på klappen, som dækker hele tonehullet for dig.
Plateauklapper er nemmere at spille med, da man ikke behøver sætte fingrene så præcist for at fløjten er tæt. Det kræver lidt fingerteknisk præcision at spille med ringklapper. Til gengæld kan du mærke luftstrømmen inde i fløjten på dine fingerspidser, hvilket giver dig en rigtig god føling med instrumentet og nogen vil påstå at du kan nuancere din klang mere. Den øvede fløjtenist vil også kunne udnytte ringklapperne til at spille kvarttoner og intonere ved at justere sine fingre.
Bemærk at alle de fløjter vi sælger med ringklapper leveres med et sæt silikonepropper så du selv kan lukke ringklapperne hvis du synes det er for svært.
E-mekanik
Mange fløjtenister synes at det høje E (i 3. oktav) kan være noget af en udfordring at spille stabilt. En fløjte med e-mekanik gør denne tone betydelige nemmere at tage. Mekanikken opdeler mekanikken, så den dybe G-klap kan lukkes når du spiller det høje E. Når denne er lukket vil fløjten opleves som mere stabil med et hurtigere anslag. Selve mekanikken tilfører en smule vægt til fløjten. Langt størstedelen af de tværfløjter vi sælger leveres med e-mekanik.
In-line eller Offset G?
Der er ingen akustisk forskel på fløjter med in-line og offset G.
Langt størstedelen af moderne fløjter bygges med offset G: Her ligger G-klapperne forskudt i forhold til fløjtens øvrige mekanik, og mange synes at dette er den optimale ergonomiske løsning. Offset G har også den fordel at de to forskudte klapper sidder på deres egen aksel, hvilket giver større mekanisk stabilitet, og en konstruktion der er enklere at justere for en teknikker.
På en fløjte med in-line G sidder alle klapper på én lige linje, hvilket nogle fløjtenister synes er et smukkere design, og hvilket traditionelt har været forbundet med professionelle fløjter. Ulempen er, at alle klapperne sidder på en enkelt aksel, som derved bliver meget udsat, og sværere at justere. Vores teknikere foretrækker at in-line fløjter bygges med 'pinless left hand design' eller Brögger Systemet.
H- eller C-fod
De fleste begynderfløjter fremstilles med C-fod (hvor fløjten går ned til C). Mange professionelle foretrækker dog fløjter med en ekstra klap på fodstykket. Dette kaldes en H-fod, og denne udvider fløjtens register med en halv tone. Selvom størstedelen af vores professionelle fløjter er bygget med H-fod, kan man ikke sige at det ene er bedre end det andet. Det er simpelthen et spørgsmål om smag.
En fløjte med H-fod har mere materiale. Dette kan dæmpe det øvre register, hvilket nogle oplever som en mørkere, mere fyldig klang. Da fløjtens krop er længere kan der komme en smule mere 'modstand' i det dybe register, hvilket mange fløjtenister synes er positivt. Andre hælder mere til C-foden pga. den lettere, hurtigere respons.