Altsaxofon, Forestone

Håndbygget Forestone altsaxofon 

Niveau: Professionel 
Materiale: Kryogenisk behandlet messing

Leveres med ProTec etui 

26.000,00
Model/varenr.: D1FSAS
Varebeskrivelse

Forestone er en professionel altsax udviklet af den japanske mesterbygger Atushi Watanabe. Saxofonens dele bliver fremstillet i Taiwan, og derefter samlet og justeret af Watanabe selv hos Forestone i Japan. På mange måder minder Forestone Alto om Yamaha YAS-62. De væsentlige forskelle er:

  1. Alle dele på saxofonen gennemgår en DCTV (cryo) behandling: Delene fryses ned til -193 grader (Celcius), for at den molekylære struktur bliver ensartet. Samtidig udsættes delene for lydbølger (sonic wave aging), så saxofonen bliver ‘spillet til’ inden den leveres.
  2. Saxofonen er designet med udgangspunkt i en hybrid konstruktion: Lodninger mellem mekanik og krop er minimeret, så saxofon får lov til at svinge mere frit. I praksis er målet at skabe et instrument med et meget let anslag, og en mere farverig klang.
  3. Hver saxofon er samlet og justeret af Atushi Watanabe, og ikke en tilfældig fabriksarbejder. Dette betyder, at saxofonen rent mekanisk ligger fantastisk godt.


Forestone beskriver selv saxofonen som en hybrid mellem en Selmer og en Conn. Den lakerede udgave har en kompakt moderne klang. Saxofonen leveres med et ProTec etui.

  • Fremstillet i Japan
  • DCTV behandlet (cryo + sonic)
  • Italienske Pisoni Pro Puder
  • Hybrid mekanik konstruktion
  • Hånd-graveret hals og krop
  • Guld-lakeret krop og mekanik


Om Kryogenisk behandling:
Du kan ikke bygge en saxofon uden at være hård ved den messing du anvender. I løbet af saxofonens produktion skal kroppen formes over en dorn, tonehullerne skal trækkes, og mekanikken skal loddes på. Alt dette udsætter molekylerne i messingen for stress og intern friktion. Messingens naturlige struktur består af atomer der ligger i lige, velordnede linjer. Men i løbet af produktionen bliver denne orden til et rod, og atomerne lægger sig hulter til bulter. Med dette kan man reducere metallets evne til at svinge, og derved påvirke saxofonens klang i en negativ retning.

Kryogenisk behandling af saxofonen genetablerer messingens naturligt optimale struktur. Dette gøres ved at køle saxofonen ned over et døgn til -194 grader Celcius. Derefter bruges endnu et døgn på at lade instrumentet vende tilbage til stuetemperatur. Saxofonen dyppes ikke i nitrogen, men udsættes for et tørt, langvarigt forløb hvor den langsomt køles ned.

Tanken er, at kryogenisk behandlede saxofonener er mere responsive, mere ensartede i alle registre, og har færre ‘døde’ toner.

Forslag til dig
Andre købte også
Passer sammen med
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Besøg os i København

Besøg vores forretning, der siden 1796 har ligget i hjertet af København.

Mandag til fredag: 10:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket

Anmeldelser