Hvornår er det “for højt”?
Risikoen for at få høreskader kan, groft sagt, udregnes baseret på “hvor højt” og “hvor længe” du bliver udsættes for lyd over et vist niveau. Der er bred enighed om, at længerevarende niveauer over 85 dB(A) kan medføre nedsat hørelse. Hvis du oplever at dine ører ringer, har det været for højt i for lang tid. Hvis du ikke kan føre en samtale med noget 2 meter fra dig uden at råbe, er der høj sandsynlighed for at lydniveauet er så højt at det er skadeligt.

Hvor længe må jeg høre “høj” musik?
Det afhænger selvfølgelig af volumen, men en forøgelse på et par decibel (dB) kan have stor effekt på hvor skadeligt det er. Hver forøgelse med blot 3 dB repræsenterer en fordobling af ‘noise/energy pressure’ (og halverer altså tidslængden du bør udsættes for samme). Hørelsen er ikke lineær, og derfor vil en forøgelse på 3 dB opfattes som meget mindre end den fordobling der faktisk sker.

Eksempel: Hvis du opholder dig i en time på et dansegulv ved 100dB(A), vil du blive udsat for samme skadelige virkning som hvis du opholdt dig i to timer med lyden skruet en lille smule ned til 97 dB(A). Med andre ord vil en lille reduktion have en meget væsentlig virkning på dine ører.

Earpeace ørepropper er perfekte til koncerter, festivaller, natklubber og selv biografen. 3 filtre medfølger.

189,00