Xaphoon Pocket Saxophone

Niveau: Begynder, øvet.
Materiale: Plastik. 
Mekanik: Unikke Xaphoongreb.

Xaphoon Pocket Saxophone

550,00
Model/varenr.: D90000
Varebeskrivelse

Xaphoon Pocket Saxophone

Den originale Xaphoon, som bliver fremstillet af en mand på Hawaii, der ligner David Hasselhoff.

Xaphoon bliver også kaldt en lommesaxofon, men den har ikke forbandet meget til fælles med saxofonerne. Selve fingersætningen minder mere om en blokfløjte (den spænder over to oktaver), og mundstykket (som ikke kan tages af) er også markant anderledes. Til gengæld bruger Xaphoon blade til tenorsax, så lidt ligheder er der da.

Verdens mindste saxofon bliver fremstillet på Hawaii, og er lige til at tage med i lommen. Oprindeligt blev Xaphoon (som udtales za-fun) fremstillet i bambus, men for at sikre stabilitet og bedre holdbarhed laves instrumentet i dag i sort kunststof. Xaphoon er et godt valg til dig, der gerne vil begynde at spille på et blæseinstrument uden, at det skal koste en bondegård. Eller til den øvede musiker, som ikke vil slæbe sin sax med på ferie.

Du vil bliver overrasket over hvor god og dyb en klang Xaphoonen har. Der er ingen mekanik, og den er enkel at lære at spille på, selv hvis du ikke er vant til at spille saxofon eller klarinet.

Tenorsaxblad og gribetabel er inkluderet.

Hvordan kan Xaphoon have en så dyb og fyldig klang?
Fordi instrumentet benytter et tenorsax blad i stedet for det fløjtehoved der benyttes på pennywhistles eller blokfløjter. Samtidig afhænger klang af instrumentets boring og dimensioner.

Hvad er instrumentets register?
Alle toner i to hele oktaver.

Hvor lang tid tager det at lære at spille Xaphoon?
Det er naturligvis et spørgsmål om temperament, disciplin, og - ikke mindst - talent. Det er en smule sværere end blokfløjte, men noget nemmere end saxofon. Saxofonister vil klart mestre Xaphoonen hurtigst, da de allerede har embouchuren, og er vant til at spille med blade og bruge deres vejrtrækning korrekt.

Hvad slags blade bruger Xaphoon?
Xaphoon benytter et tenorsaxofonblad - som kan købes i de fleste musikforretninger. Blade er inddelt efter styrke (typisk 1-5, hvor 5 er det hårdeste). Nybegyndere bør lægge ud med styrke 1½ eller 2, og skifte til hårdere blade over tid. Erfarne saxofonister vil nok foretrække styrke 3 eller 3½. Ligaturet (bladholderen) er et standard sopransax ligatur, så det er nemt at erstatte hvis det bliver væk eller går i stykker.

Hvordan er fingersætningen i forhold til en blokfløjte?
Fingersætningen på Xaphoon er meget tæt på blokfløjten. Hvis du spiller en C-dur skala bruger du samme greb frem til H og Bb (som er en smule anderledes). Oktavhullet på blokfløjten erstattes på Xaphoon af et tommelhul på instrumentets bagside. Når du køber en Xaphoon medfølger der en gribetabel.

Er det sværere at spille Xaphoon end blokfløjte eller saxofon?
Hvis du har spillet blokfløjte vil du opleve at der skal mere luft til for at spille Xaphoon. Du skal også bruge dine læber og embrochure på en anden måde - hvilket saxofonister vil være vant til. Saxofonister studser ofter over formen på Xaphoon'ens mundstykke, som er noget anderledes og mere rundet end saxofonens. Det er formet sådan for at kunne opnå den ønskede dybe og fyldige klang.

Kan man købe noder til Xaphoon?
Alt musik som er skrevet til sopran blokfløjte kan direkte overføres til Xaphoon. Typisk spiller Xaphoon to oktaver under en blokfløjte, hvilket giver en rigtg flot klang hvis man spiller duetter. Vi har også et udvalg af Xaphoon noder her på siden.

Fås Xaphoon i andre tonearter end C?
Pt. fremstilles instrumentet kun i C. Vi kan på bestilling få Xaphoon fremstillet i andre tonearter, men så bliver den lavet i bambus.

Hvilke aldersgrupper egner Xaphoon sig til?
Selvom vi har oplevet børn i 4. og 5. klasse som spillede fantastisk på Xaphoon, er det ikke et instrument, der er specifikt udviklet til børn. Fingersætningen er udviklet til "voksne hænder", så små børn kan få svært ved at spille på instrumentet. Vi oplever ofte at forældre køber en Xaphoon til deres børn, og derefter ender med at spille på instrumentet selv.

Findes der professionelle Xaphoon'ister?
Ja da! Der er allerede udgivet flere Xaphoon albums (check iTunes eller Amazon). Xaphoon'en havde en birolle i Paul Simons 2006 turne af USA. Og så bliver instrumentet brugt ofte på soundtracket til Hollywood-film (f.eks. Clint Eastwood's 'Gran Torino', '300', 'The Passion of the Christ', og 'The Rapture').

Hvorfor er mundstykket så mærkeligt?
Det er ikke mærkeligt - men en smule anderledes end et saxofonmundstykke. På de oprindelige bambus Xaphoon'er var det simpelthen nødt til at være rundt på grund af træets form. Under udviklingen af kunststof versionen blev der eksperimenteret med en række forskellige former, men det blev denne form, der resulterede i den flotte klang.

Forslag til dig
Passer sammen med
Andre købte også
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Besøg os i København

Besøg vores forretning, der siden 1796 har ligget i hjertet af København.

Mandag til fredag: 10:00 - 17:00
Lørdag: 11:00 - 14:00
Søndag: Lukket

Anmeldelser