Klarinet-stafet Bind 2

BIND 2: Dansk klarinet grundbog for lærere og begynder elever på klarinet.

279,00
Model/varenr.: Z13750
Varebeskrivelse

Mange af vores kunder har gennem længere tid efterspurgt en dansk klarinetskole for begyndere, med nutidige melodier. Mange af de undervisningsbøger der er på markedet i dag er gamle, og rummer derfor ikke nødvendigvis musik som den unge nybegynder har kendskab til (eller som passer til elevens smag). Klarinet Stafet er et solidt bud på en nutidig klarinet grundbog, der fuldt ud matcher de fleste elevers og underviseres behov i de første 2-3 år.

 

Fra forfatternes forord:


”Klarinet-stafet 2” er en undervisningsbog beregnet til klarinetelever der allerede har været igennem klarinetspillets grundlæggende færdigheder såsom blæsning, tonedannelse, ansatser og spil i klarinettens chalumeau register. 

Melodierne i bogen er et bredt udvalg af filmmusik, folkemusik, nutidig pop, danske sange og lettere klassisk. Mange steder er der noteret sangtekster på melodierne.

Hvert kapitel svarer til én undervisningslektion og er opbygget  progressivt med øvelser der forbereder eleven på kapitlets melodier. 
 

Overblæsning.

Vi har valgt at vente med at introducere overblæsning til eleven har et solidt fundament i klarinettens chalumeau register. Overblæsningen introduceres i  kapitel 13. I de efterfølgende kapitler lægges vægt på at få stabilitet i højden og lære at 'sætte an' deroppe.

Rytmikken er derfor forholdsvis enkel i disse kapitler. Efter at have spillet i højden i nogle kapitler indføres forbindelsen mellem de to registre i kapitel 21. 

 

Højre/venstre greb.

Vi har gjort en del ud af at træne både venstre- og højrehånds greb på tonerne E, F og F# (B, C og C# i overblæsning). Emnet introduceres første gang i kapitel 8. Vi opfordrer til at tage godt fat i dette emne så det ikke bliver en kilde til frustration og forvirring for eleven at en tone kan spilles på flere måder, men istedet en hjælp.  

 

”Pusterummet”.

Disse kapitler er elevens pause til at fejre det allerede indlærte og nyde udviklingen. Der er 5 ”pusterum” fordelt over bogen som indeholder kreative opgaver baseret på den indlærte viden fra de forudgående kapitler. Eleven kan lave opgaverne hjemme, eller sammen med sin lærer. 

Hvor der er noteret akkorder er de transponeret for klaver/guitar.

”Det har været rigtig spændende at fortsætte arbejdet med Klarinet-stafet, med de flere muligheder der har været for valg af gode melodier i bind 2. 

Vi håber at materialet giver lyst og inspiration til endnu mere klarinetspil.” 

God Spillelyst!

Birgit Bøgh Sønderriis og Marika Thinggaard Andersen

 Forslag til dig
Passer sammen med
Andre købte også
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Besøg os i København

Besøg vores forretning, der siden 1796 har ligget i hjertet af København.

Mandag til fredag: 10:00 - 17:00
Lørdag: 11:00 - 14:00
Søndag: Lukket

Anmeldelser
spacer