DAddario Select Jazz D9M tenorsax

Daddario Select Jazz D9M mundstykke til tenorsaxofon i ebonit (hard rubber). 2,92 mm åbning. En nyfortolkning af de legendariske mundstykker fra 1950’erne.

1.480,00
Model/varenr.: M506030
Varebeskrivelse

Daddario Select Jazz mundstykke til tenorsaxofon

For et par år siden lancerede DAddario en serie mundstykker til altsax: Select Jazz blev en øjeblikkelig succes, og er i dag et af de mundstykker vi sælger flest af. Derfor har vores kunder også løbende spurgt om der ikke snart kom et lignende mundstykke til tenorsaxofonen. Og selvom det tog sin tid, må vi sige at det tyder på at det var værd at vente på. DAddario Select Jazz mundstykkerne er designet af Kevin Garren, med hjælp fra vores gode ven Jeff Coffin (hvis du ikke kender hans bog, bør du købe den her). Jeff Coffin spiller normalt på et Freddie Gregory Mark IV mundstykke, og det siges at det er dette mundstykke DAddario har brugt som inspiration i udviklingen af den nye serie.

Lidt fakta:

100% maskinfremstillet – uden brug af menneskehænder (hvorvidt dette er en god ting, skal vi ikke kunne sige, men de er i hvert fald præcist lavet).
Vintage-inspireret jazz mundstykke i stil med de gamle Otto Link
Drejet (ikke formstøbt) i massivt ebonit (hærdet gummi), ved brug af D’Addario’s mega-præcise, computer-styrede mundstykkemagerteknologi (jeps, det er en ting).
Klassisk klang og respons, med en meget fin intonation og egalitet.
Made in the USA

Mundstykket fås i følgende åbninger:

D6M = .100” (classic Otto Link 7 opening)
D7M = .105” (classic Otto Link 7* opening)
D8M = .110” (classic Otto Link 8 opening)
D9M = .115” (classic Otto Link 8* opening)

Umiddelbart lader det til at åbningen er den eneste variabel, men ved nærmere inspektion har vi erfaret at selve facingen også varierer i forhold til åbning. De mindre mundstykker har en kortere facing kurve (#7 er 24mm, #8 er 25mm, osv.) hvilket giver en følelse af lidt mere modstand. Det skyldes at bladet skal bue i en skarpere vinkel. Et Vandoren 2½ føles, for os, ret godt på model #7, især hvis du synes om at bladet føles lidt stift og der er lidt modstand. På model #8 føles det samme blad mere frit, åbent, fleksibelt, eller blødt(?). Hvis du synes om at spille på hårde blade vil du nok foretrække #8 eller #9 da bladene vil føles nemmere at spille op end på de mindre mundstykker. Hvis du vil have mere modstand, kan det være du skal gå ned i størrelse på mundstykket til en #7’er.

Mundstykkerne ser fantastiske ud. Hvis du er vandt til at prøve Otto Link mundstykker ved du, at der kan være rigtig stor forskel på selve udformningen. Sådan er det ikke med DAddario mundstykkerne, som ser ud til at være 100% ens, og sindssygt præcist fremstillet.

Klangen er ret alsidig. Mundstykkerne har et lækkert, rundt kammer, som giver en god dybde i tonen. Hvis du vil forstærke dette kan hårdere blade give endnu mere mørke og varme i klangen, men mundstykkerne kan sagtens bide fra sig hvis du hellere vil skære igennem.

Med hensyn til intonation er der ingenting at sætte en finger på: Mundstykkerne spiller nogenlunde perfekt, og intonerer flot gennem hele saxofonens register. Alt i alt synes vi at dette er ret fremragende mundstykker, særligt hvis man tager prisen i betragtning.

Forslag til dig
Passer sammen med
Andre købte også
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Besøg os i København

Besøg vores forretning, der siden 1796 har ligget i hjertet af København.

Mandag til fredag: 10:00 - 17:00
Lørdag: 11:00 - 14:00
Søndag: Lukket

Anmeldelser