De forskellige dæmpertyper adskiller sig fra hinanden i materiale og facon. Brugen af dæmpere gør det muligt at variere instrumentets klang og lydstyrke i et enormt omfang. Længst nede på siden finder du en beskrivelse af de forskellige dæmpertyper og hvad de ofte bruges til.

Denis Wick Stopping Valdhorn model DW5525 i aluminium.

505,00

Denis Wick spidsdæmper til valdhorn. Model DW5524

505,00

Øvedæmper til valdhorn. DW5530

575,00
610,00

Jo-Ral spidsdæmper i aluminium til valdhorn. 

Jo-Ral Straight Mute valdhorn Alu FR-1A

799,00

Voigt øvedæmper valdhorn. Kvalitetsprodukt fra tyske Voigt Brass. Fremstillet i 3-dobbelt vævet fibermateriale.

830,00

Jo-Ral spidsdæmper i aluminium med kobberbund. 

Jo-Ral Straight Mute valdhorn alu/kobber FR-AC

867,00

Denis Wick spidsdæmper i træ til valdhorn. Model DW5554

1.005,00

Fremragende spidsdæmper til valdhorn i birketræ model SYLVA.

1.475,00

Straight mute også kaldet spidsdæmper giver instrumentet en lysere og mere nasal klang. Den bruges især i orkestersammenhæng både i klassisk musik og brassband.

Cup dæmperen bruges især i jazz. Den er egentlig en straight mute med en skål, som nogle gange kan tages af. Skålen gør at lyden bliver lidt mere blød og rund end med en straight mute.

Stop mutes er et alternativ til den traditionelle brug af hånden ved ændring af tonen. Man slipper altså for at udsætte sin hånd for de abstrakte former den bliver tvunget til ved brug af håndteknikken.   

 

Øvedæmperen er et praktisk redskab til lydløs øvning. En øvedæmper har samme form som en straight mute/ spidsdæmper, men har tætsluttende kork hele vejen rundt, så luften tvinges ind i dæmperen. Dette giver en større modstand i instrumentet, hvilket kan påvirke intonationen lidt, men også være en hjælp til at opnå en større tone, når der spilles uden dæmper.