Klarinetten findes i mange størrelser og tonearter. Bb-klarinetten er den absolut mest almindelige, og sædvanligvis også den du starter på. Bb-klarinetten er stemt i Bb, hvilket vil sige, at et noteret C klinger som et Bb. Efter samme devise klinger A-klarinettens C som et A. Den eneste klarinet, der klinger overens med sin notering er C-klarinetten. Selvom det kan være svært at finde rundt i, er det smart, fordi alle klarinetter har den stort set samme fingersætning, hvilket gør det nemt at skifte imellem de forskellige typer.

Professionelle klarinetter fremstilles som oftest i grenadiltræ, men begynderklarinetter kan også være fremstillet i kunststoffet ABS Resin. Af disse modeller anbefaler vi Yamahas skolemodel (YCL-255S), som er udstyret med forsølvet mekanik og Valentino-puder, der gør at den holder rigtig længe for en klarinet i den prisklasse.

Blandt de professionelle modeller er Buffet Crampons RC og Festival, dem vi sælger flest af. Fra skolemodellerne til de professionelle klarinetter er der, udover valg af materiale, også forskel i boringen, der har stor indvirkning på klangen og det udtryk, man ønsker at få ud af klarinetten. 

Alle vores klarinetter leveres klargjorte på vores specialværksted, og sælges med 12 måneders ubegrænset adgang til efterjusteringer og tilpasninger.